Helicobacter pyroli

Dobrý den, již delší dobu mám zažívací problémy. Po každém jídle jsem nafouknutá a je mi těžko. Občas mě bolí žaludek většinou nad ránem a pomůže na to, když se napiji mléka. Může to způsobovat bakteri helicobacter pyroli? Dá se jeho přítomnost prokázat odběrem krve u praktického lékaře? Děkuji za odpověď. Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento test se dělá při vyšetření gastroskopie, velmi vyjímečně je dostupná dechová zkouška, při které se měří určité hodnoty ve vydechovaném vzduchu, ale tato metoda nemá stoprocentní citlivost. a není moc rozšířená. Navíc se při ní pouze zjistí, zda infekce v žaludku je či není, ale to je vše. Objednejte se na vyš.na gastroenterologii, vaše potíže mohou být ůplně jiného původu, měl by vás komplexně vyšetřit odborník. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: