Helicobacter pyroli

dobry vecer,chtela bych se zeptat kdyz mam v sobe tuto bakterii,dr mi to potvrdila krevnimi testy ze jsem je mela pozitivni ajeste cekam na vzorek ze stolice zda se to potvdi ci vylouci,ATB jeste neberu a tak muzu tim nekoho nakazit nebo to neni nakazlive?predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nakažlivost Helikobakterem pylori není v popředí zkoumání, možnost přenosu je ale minimální. Většina lidí je v sobě nosí bezpříznakově třeba celý život a projevy nemoci u nich nikdy nevzniknou. Souvisí to s mnoha faktory, že onemocní, většinou s nerovnováhou imunity a vnitřního prostředí. Takže se není třeba"nakažení" obávat, nákaza nehraje roli, propuknutí nemoci závisí na něčem jiním než přítomnosti bakterie v gastrointest.traktu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: