Helicobacter pyroli

Má 8-mi letá dcera trpí histaminovou intolerancí a stále si stěžuje na nafouklé bříško a časté "krkání". Měla jsem podezření, že se jedná o projev HIT, ale pro jistotu jsem provedla test ze stolice na HP a vyšel pozitivní. Jak mám prosím postupovat dál? Bude dětský doktor brát výsledek tohoto testu za dostačující pro další vyšetření? Už se mi stalo, že domácí testy lékaři moc neuznávají a nepřipisují jim důležitost, dívají se na Vás jako na matku, která na svém dítěti "stále něco hledá". Jak se toto onemocnění léčí u dětí? Jaká jsou rizika nemoci a jaké je riziko recidivy? Děkuji mnohokrát za Vaši radu, hezký den :-)

Odpověď odborníka:

Pediatr Vaší dcerky jistě bude Vaše podezření brát vážně, ale věřím, že si výsledek bude chtít ověřit - také bych to tak udělala. Helikobaktera je možné prokázat rozborem stolice. Pokud se infekce prokáže, následuje přeléčení antibiotiky. Dlouhodobá infekce helikobakterem může způsobovat právě zažívací obtíže, bolesti břicha a může zvyšovat riziko vzniku rakoviny, ale to spíše u dospělých, pokud trpí infekcí skutečně dlouhou dobu. Infekce může recidivovat, ale u dětí toto nebývá časté. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: