Helicobakter pylori

Dobry den, mam citlivy zaludok. Občas ked nieco zjem dostanem hnačky a zvraciam a casto ma bolieva zaludok. Obvodna lekarka mi zistila z krvi Helicobacter pylori. Mala by som ist aj na gastroenterologicke vysetrenie, ale moj problem je v tom, ze mam citlivy zaludok a mam problem prehltnut vacsie tabletky, nie to este sondu. Da sa vysetrenie urobit aj inym sposobom. Pop. mohli by ste mi na e-mail zaslat blizsie info ako liecit helicobaktera? Dakujem a prosim o skoru odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Silvia! Helicobacter pylori osídluje většinu lidí. Některým ale dělá v žaludku a dvanáctníku neplechu. U těchto lidí má smysl helicobaktera léčit. Tato neplecha se nejsnáze prokáže právě endoskopicky. Slušnou alternativu k tomuto vyšetření v podstatě nemáme. Helicobakter se léčí trojkombinací - dvoje antibiotika a lék na snížení žaludeční kyselosti. Velmi by stálo za to revidovat pravidelnost stravy, zda máte dost času na kousání a zda dost koušete, kolik pijete, jaké potraviny Vám dělají zle, zdali byste mohla/měla jíst častěji menší porce, zdali bolesti žaludku nemají vazbu na stres či konfliktní situace... Zda dobře spíte a kolik se rozčilujete... Tyto faktory mohou být klíčové k řešení obtíží a s helicobakterem mohou souviset jen velmi volně...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: