Helicobavter pylori

Zdravím Vás, děkuji že tato poradna existuje. Před 3 měsíci jsem užívala Clarythromycin 250 + Omeprazol 20 mg mg týden na vymýcení žaludečního vředu. Po léčbě problémy a bolesti žaludku neustále pokračovaly. Po 2 měs. z dech. testu byla zjištěna Hel. Pylori, byla jsem přeléčena trojkombinací ATB (Novamoxin 1000 mg + Ratio Clarithromycin 500 mg + Apo Omeprazol 20 mg po 12 h). Lékař mi sdělil, že Apo Ome 20 mg mám užívat min. půl roku po dobrání antibiotik - prosím o názor? Dva dny neužívám ATB a nemohu nastartovat žaludek k jídlu ani Omeprazolem 2x denně. Ihned po léčbě jsem začala brát 2x denně Acidophilus v tobolkách, může to dráždit žaludek? Prosím poraďte.

Odpověď odborníka:

Omeprazol určitě užívejte nadále. Po kombinované antibiotické léčbě samozřejmě mohou přetrvávat určité zažívací obtíže, takže užívání pre- a probiotik (laktobacily) je zcela na místě. Také existují speciální kombinace střevních bakterií v kapkách , které pomáhají obnovit narušenou střevní mikrofloru ( Hylak - volně prodejné v lékárně). Pokud by obtíže přetrvávaly déle než 10-14 dní, kontaktujte svého gastroenterologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: