Helikobakter

Dobrý den,byl mi zjištěn helikobakter ve stolici.Beru Klacid 250 po 12ti hodinách,Duomox 1000 a Helicid.Beru to již od úterý a stále mám křeče ve střevech i žaludku a je mi na zvracení.Myslíte že antibiotika nezabírají??Jak se pak postupuje dále??A dá se to opravdu vyléčit??Taky sem se dočetla že se musí držet dieta,nesmí se kouřit a pít kafe.Netušila sem že je nějaké omezení.Je mi zle už třetí měsíc.Děkuji moc za vaši odpoVěď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jitko, průkaz antigenu Helicobacter pylori ve stolici je považován za vstupní předendoskopické vyšetření při podezření na infekci touto bakterií. Pokud jste před zahájením eradikační léčby nepodstoupila endoskopii horní části zažívací trubice, doporučuji Vám domluvit se v gastroenterologické ambulanci na doplnění tohoto vyšetření včetně histologického vyšetření vzorků žaludeční sliznice. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: