Hemangiom, dcera 4 měsíce

Dobrý den, mám 4 měsíční dcerku, u které se ve 3 týdnech vyskytl hemangion, který stále roste - nyní 0,5 x 0,7. Jaká jsou možná řešení? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko. Vzhledem k přesné diagnóze předpokládám, že jste v péči dermatologa. Jestliže je dcera takto malá, zatím bych se omezil pozue na praviedelná sledování, ja se bude hemangiom dále chovat. Je to útvar složený zejména z cévní tkáně a velmi často se stává, že sám zmizí. Doporučil bych tedy trpělivost, případné chirirgické žešení je možné vždy, ale kůže u dětí roste jako všechny ostatní orgány a výslednáý kosmetický efekt by nemusel být nejlepší a vzhledem k výše napsanému možná i zbytečný.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: