Hemangiom na hrudníku, dcera 2 měsíce

Dobrý den, mám dvou měsíční holčičku a na hrudníčku se jí udělala červená skvrna (hemangiom). Je to nebezpečné? Kdy se s tím dá něco udělat popřípadě co? Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Michaelo! Na dálku skutečně nelze potvrdit diagnozu červené skvrny na hrudníčku. Pokud je diagnoza "hemangiom" potvrzena lékařem, nemusíte se obávat, nejedná se o víc, než kosmetický defekt. Hemangiomy procházejí v dětství vývojem a je těžko říct, zdali se ztratí, zvětší, nebo zůstanou. Ať už se s ním stane to, či ono, na životě ani zdraví dcerku neohrozí. Pokud bude hemangiom kosmeticky závadný, existují metody jeho odstranění (laser). Jejich použití však bude připadat eventuelně v úvahu až mnohem později.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: