Hemangiom u dvouměsíčního miminka

Dobrý den, mám dvouměsíční dceru. Na zadečku se jí udělal krátce po porodu hemangiom o rozměrech 1x1 cm. Nejdříve měl "tečkovitou" strukturu, nyní je sytě červený a mírně vystouplý. Asi před měsícem se jí udělal druhý hemangiom o rozměru 0,5x1 cm ve vláskách. Tento hemangiom je plochý a světle růžový. Pediatr mě pro jistotu odeslal na vyšetření na dětské kožní oddělení. Paní doktorka mně napsala Propranolol gel a mast. Gel jsem dostala přímo v nemocnici v lékárně, krém ale neměli a tak jsem si ho musela nechat namíchat v lékárně v místě mého bydliště, ale při vyzvednutí mně paní lékárnice řekla, že je to pro malé miminko velmi nebezpečné a že si mám jeho používání rozmyslet. Dceru jsem Propranololem gelem asi 5x namazala. Příští týden mám jít na očkování - znamená Propranolol nějaké riziko? Velmi se nyní bojím Propranolol dále používat. Co byste radila Vy? Velmi Vám děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Pokud není hemangiom velkého rozsahu, není nutná terapie, ve většině případů dojde ke spontánnímu zhojení během několika měsíců až let. Asi bych lék zatím nepodávala.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Systémový lupus erythematodes
Články: Systémový lupus erythematodes
Systémový lupus...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Alergie na roztoče se zhoršuje v zimě
Články: Alergie na roztoče se zhoršuje v zimě
Přibližně desetina populace...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Proč lék Wobenzym pomáhá u tolika zdravotních problémů
Články: Proč lék Wobenzym pomáhá u tolika zdravotních problémů
Enzymy, které lék Wobenzym...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Výšku dítěte může matka v těhotenství ovlivnit
Články: Výšku dítěte může matka v těhotenství ovlivnit
Přemýšlí-li matka o svém...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: