Hemangiom v těhotenství

Dobrý den, na začátku těhotenství se mi na horním rtu utvořil malý výrůstek, který byl posléze kožní lékařkou diagnostikován jako hemangiom. Jeho odstranění je podle paní doktorky vhodné až po porodu. Nyní jsem v 17tt a velikost hemangiomu se mezitím zdvojnásobila. Nyní má již průměr 0,5 cm a mám obavy, že se bude nadále zvětšovat. Ráda bych znala Váš názor na zákroky, které se k odstranění hemangiomu využívají (laser, kryoterapie, chirur. odstranění)a jejich vhodnost užití v těhotenství. Nechci v žádném případě ohrozit miminko, ale mám obavy, že se hemangiom do porodu ještě výrazně zvětší a bude problém jej potom bez viditelných následků odstranit. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Odstranění hemangiomu v těhotenství je možné, doporučuji elektrokauter v lokálním znecitlivění. O miminko se bát nemusíte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: