Hemangiomek na nose a kortikoidy

Dobrý den, paní doktorko. Několik let mě trápí malá červená tečka na špičce nosu. Na netu jsem si přečetla, že jde možná o hemangiomek (není vystouplý, dá se v klidu zamaskovat korektorem, ale je to nepříjemné). Musí se na odstranění laserem, nebo to stačí mazat kortioidovou mastí? Mám doma mastičku na ekzémy, tak třeba jestli by to pomohlo...nebo musím ke kožní? Je to opravdu jen estetická záležitost, nevím, kolik by mě stálo odstranění laserem. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kortikoidní přípravky mohou hemangiom ještě více zvýraznit, takže to rozhodně nedělejte! Navštivte lékaře, který vám elektrickou jehličkou či cévním laserem hemangiom odstraní.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: