Hemangiomy ii

Paní doktorko prosím nezlobte se na mne,ale opravdu nevím co mám dělat. Dělají se mi hemangiomy hlavně na rukou při zvýšeném tlaku a hlavně při psychickém vypětí a to okamžitě. Některé hlavně na prstech rukou se za cca 3dny i stahnou,ale většina zůstane trvale a odstraní je až cévní laser. Já opravdu nevím čím to je, dělají se mi rovněž při čemkoliv co má snižovat tlak a rozšiřovat žíly. Geneticky je u nás nikdo nemá, měl jsem prodělanou infekční monoukleozu, silně jsem min. rok v létě zhubnul kvůli stresu a od te doby se to vleče a čím dal více zhoršuje. Hematologické vyšetření bylo naprosto v pořádku. Prosím pomozte mi, udělal bych cokoliv,aby se tento problém vyřešil jsem z něj opravdu zoufaly :( nikdy jsem žádné zdravotní problémy neměl. Odpověď odborníka: Jedná se skutečně o hemangiomy nebo o drobné krevní výronky - petechie? V tom druhém případě by mohlo pomoci dlouhodobé užívání Ascorutinu v dávce 3x2 tbl. a existuje i určitá souvislost s prodělanou mononukleosou. Doporučuji zkontrolovat protilátky, zda nedošlo k reaktivaci infektu. Ano jedná se o hemangiomy, Ascorutin jsem zkousel uzivat,ale spise mi celou vec jeste zhoršil od te doby mne buší srdce a zvýšil se mi tlak. Nemůže byt problem ve slezině? Jaterní monoukleozu jsem měl v r2008, problemy s hemangiomy mam od 7/2010. Děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Tato diagnosa se mi přesto nezdá. Hemangiomy vznikají během měsíců a let a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se vytvořily během několika dní a už vůbec ne s tím, že by samovolně vymizely. vyvolávající příčina vzniku hemangimů není známá, se slezinou to nesouvisí. Také se domnívám, že Ascorutin ( což je pouze rutin a vit. C) nemůže vyvolat změny krevního tlaku a nárůst počtu hemangiomů. nejlepší by bylo, kdybyste mohl poslat fotografii.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hemangiomy II. | Od: V.Matějka | 21.8.2012 20:03
Jen jestli si pan Ondřej neplete
hemangiom s hematomem
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: