Hemangiomy - léčba u miminka

Dobrý den, velmi Vás žádám o radu. Má tříměsíční dcera má 2 hemangiomy do velikosti 2 cm (jeden vystouplejší na zadečku a druhý plochý ve vláskách). Dostala jsem na mazání Propranolol gel a mast. Další doporučení bylo ošetření sněžením tekutým dusíkem. Co byste doporučila? Propranolol se prý dostane i přes kůži do oběhu, takže bych se mu nejraději vyhla. Na druhou stranu si nejsem jistá, zda je sněžení vhodný způsob léčby. Doporučila byste Propranalol, sněžení nebo třeba laser? Velmi Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud nejsou hemangiomy nebezpečné a představují jen kosmetickou záležitost, asi bych to raději neřešila, velmi často během měsíců a prvních let života dochází ke spontánnímu vymizení. V dospělosti je pak možné ev. zbytky dořešit laserem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: