Hemartroz,úraz kolene

Dobrý den pane doktore,je mi 18 let,a již před 2 lety jsem měla distorzi stejného kolene ,před týdnem mě srazil cyklista a já na bruslích spadla na cestu s kameny na koleno a poté vletěla do příkopu a zedrala různé čísti těla.Koleno jsem měla rozseknuté a chvíli po úrazu vznikl otok,musela jsem dojít pěšky domů,mdloby a bolest opravdu omezovaly jakýkoliv pohyb i vleže.Ve středu proběhlo vyšetření a lékař našel opravdu rozsáhlý hemartroz,kontuzi kolene,uvažoval zda se neposunula čéška,RTG-negat. a měla jsem tržnou ráno parapatelárně a na vnější straně kolene,lékař z důvodu možné infekce punkci neudělal,na koleno dal mastný tyl a sterilní obvaz a v pondělí jsem šla na kontrolu,otok byl už mírnější ale stále znatelný a koleno prý bylo infikováno.Na další kontrolu jdu v pátek.Zajímalo by mě zda je možné,že ještě punkce proběhne a zda se v takových případech provádí později ASK.Beru Aescin 1-1-1 a Ibalgin 1-1-1 p.o. Děkuji za odpověď. Posílám v příloze foto kolene po úrazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Punkce proběhen pokud k ní ještě bude důvod, to znamená výpotek v koleni a koleno bude klidnější. O artrhoskopii bych v této situaci v nejbližší době neuvažoval. Připadala by v úvahu při trvajících výpotcích či bolesti

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: