Hematologie a užívání b12

Dobrý den, prosím o radu. Dcera (25 let) se léči na hematologii pro zvýšenou srážlivost krve. Užívá dlouhodobě přípravek s vitaminem B12, nyní jsem se dočetla, že tento vitamin ovlivňuje krvetvorbu. Nemůže jí toto užívání nějak uškodit? děkuji a zdravím Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je těžké na váš dotaz jednoznačně odpovědět... léčí se se zvýšenou srážlivostí krve - co to přesně znamená? nicméně vitamin B12 neovlivnuje srážlivost krve. Vitamin B12 zlepšuje tvorbu krvinek, proto se nebojte jeho užívání. tímto vitaminem se nedá předávkovat. přeji hezký den

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: