Hematom v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 14 týdnu těhotenství a od nějakho 7 týdne mě trápí hematom. V od neděle do pátku jsem byla v nemocnici, jelikož v noci na nedli jsem začla krvácet. V nemocnici mi potvrdili že je to právě kvůli hematomu. Během pondělí krvácení ustávalo a následující dny až doteď pouze hnědě špiním. Paní doktorka mi říkala, že to je na jednu stranu dobře, že se hematom vyprazdňuje, beru ascorutin, magnesolv a exacyl. Mám se šetřit a dodržovat částěčně klidový režim. Nechodit na dlouhé procházky, netahat nic těžkého apod. Mám se také vyhnout pohlavnímu styku. Zajímalo by mě, jestli i dráždění, bez zavádění čehokoliv. Může orgasmus nějak ovlivnit mimčo popřípadě hematom? Jen dodám že hematom mám pod placentou, 4x2cm. Do kdy je nutné dodržovat klidový režim a sex.půst? Někde jsem se dočetla, že hematom příznivě ovlivňuje i kontryhelový čaj. Je to pravda? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázka je, co je pro Váš důležitější, zda těhotenství nebo dráždění. Doporučila bych Vám vynechat i dráždění. I orgasmus může být doprovázen poměrně značnými stahy dělohy. Klidový režim dodržujte tak dlouho, jak budete mít potíže s krvácením a špiněním a dále podle doporučení lékaře. Od pití kontryhelového čaje nečekejte žádné zázračné účinky, hematom nevyléčí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: