Hematomy při užívání warfarinu

Dobrý den, píši za svého téměř 83letého otce, který od minulého roku užívá Warfarin. Užívá jednu a půl tablety . Občas se mu ale vytvoří na trupu hematomy. Lékaři to ale neříká. Je to nebezpečné? Děkuji za odpověď. Jarmila, Jirkov

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to potenciálně nebezpečné. Může to znamenat, že je dávka Warfarinu pro otce příliš vysoká a že je třeba ji upravit. Warfarin by měl být nadávkován tak, aby u daného pacienta byl INR mezi 2 a 3, u starších pacientů často stačí spíš hodnota kolem 2.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: