Hematurie

Dobrý den pane doktore,předem Vám děkuji za pečlivé zodpovězení mých dotazů v minulosti. Záměrně píšu do poradny, možná že má někdo podobný problém. Zkrátím svůj problém - srpen 2014 zánět močového měchýře přeléčený Nolicin,poté Amoxiclav. Září 2014 - vrátily se mi problémy, avšak v moči neprokázána infekce, kultivace negativní pouze stopa krve dle papírk.testu. Sono ledvin,mm negativní. Ureaplasma+chlamydie negativní. Říjen 2014 - chem. rozbor moči - bílkovina a vše ostatní neg. kromě erytrocytů - hodnota 12, opět sono ledvin a mm negativní. Listopad 2014 - stále stopa krve v moči na papírku, ostatní negativní, cytologie moči negativní, indikována cystoskopie ke zvážení. Prosinec 2014 - cystoskopie s výsledkem podrážděná sliznice po zánětu, jinak vše ok. Zdrojem krvácení by prý mohlo být i to. Obj. na konec 3/2014, pokud budou ery přetrvávat - konzultace na nefrologii. Nyní jsem bez větších obtíží, ale byla jsem na preventivní prohlídce na gyn., kde tlak 140/80 (sestřička to přičítala stresu neb "vylítl" i tep) a na papírku opět krev v moči (indikační zona zezelenala) a bílkovina ok. Sestra na gyn. krčila rameny. Mezitím jsem oslavila 37. narozeniny a plánujeme stále 2. miminko. Jenže se už fakt obávám něčeho vážnějšího (můj urolog mi řekl, že hematurie může znamenat předstupeň onemocnění ledvin). Nechci Vás tím obtěžovat, ale jste jediný, kdo mi tak nějak poradí se zájmem. Ostatní jen vyčkávají a nebo říkají, že je to ok. Ale nález trvá :-( Na Vaši radu nyní beru wobenzym 3x4 tablety denně. Předtím Urovaxom. Jak mám postupovat dál, jsem už z toho psychicky na dně.

Odpověď odborníka:

Nález v moči je naprosto minimální, mikrohematurie je zcela nepatrná. Můžete se objednat ke mně do nefrologické ambulance (tel. 22496 2668, 2665, 2690) zpravidla na úterý 8-10 hod. Pro Vaše uklidnění - i kdyby nález v moči byl způsobem onemocněním ledvin (šlo by o chronickou glomerulonefritidu), nebyl by překážkou dalšího těhotenství.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: