Hemeroidy?

DObrý den pane doktore, je mi 30 let a před 3-4 týdny jsem začala mít nepříjemný tlak v konečníku, dosti nepříjemné, ale nebolí. Objevilo se to poté, co jsem den trpěla střevními potíži, kdy jsem měla řídkou stolici. Teď mám venku z konečníku asi hemeroidy, po ránu jsou zalezlé, dokud nezatlačím.Bolestivé nejsou, jsou narůžovělé, vevnitř vidim trošku bouličku, co má fialovou barvu, není vyhřezlá. Použila jsem mas a čípky faktu, změnu jsem nezaznamenala, tak mám na doporučení v lékarne procto-glyvenol mast, možná malinko lepší, ale také nic moc. Před měsícem jsem byla na UZ u gastroenterologa, kam jezdim pravidelne kazdy mesic, nic se nenašlo, pak jsem si objevila tohle, Je mi blbé tam znovu jet s jiným problémem, abych nebyla za hypochondra. Je to nepříjemné i pri pohlavním styku. Můžete mi doporučit něco, co by mohlo, nebo nějaký názor.?? Je pravda že moc nepiju, slyšela jsem,ze se ma hodne pít. Planujeme mimčo, už pres mesic se snazime a tak ani nevim, kdybych uz treba otehotnela, zda hemeroidy nejsou problém? Moc děkuji za informaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, s velkou pravděpodobností se bude jednat o hemoroidy, pokud již prolabují, budou minimálně 2. stupně. Léčba mastmi a čípky je jen symptomatická, uleví dočasně od obtíží, ale hemoroidy nevyléčí. Je nutné navštívit proktologa, který Vás vyšetří vč. anoskopického vyšetření, kde určí přesný stupeň choroby a doporučí vhodnou léčbu - buď některou z ambulantních semiinvazivních metod ( pro stupně 2-3 ), nebo některou z operačních v celkové anestesii ( stupně 3-4 ). Do té doby k samoléčbě přidejte Detralex tablety v dávkování 2-2-2( je volně prodejné ), klidně dál kombinujte s mastmi a čípky, také pomohou sedací koupele v odvaru z dubové kůry a sprchování po každé stolici ( místo utírání ). K plánovanému těhotenství - musíte se rozhodnout, zda hemoroidy vyřešíte ještě před otěhotněním, nebo počkáte až po porodu, je nutné počítat se zhoršením choroby v průběhu těhotenství zejm. ke konci.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: