Hemeroidy?

Vážený pane doktore, jsem velmi stydlivá a nejsem schopná s tímto dotazem jít k lékaři osobně, takto po písmenkách to ale jde trochu lépe. Moje mamka byla nedávno na "gumičkování" hemeroidů, a tak jsem se nějak začala více sledovat (četla jsem, že jsou i dědičné dispozice). Svědění jen občas, potíže ohledně trávení pouze ze stresu (rozházené zažívání, při zkouškách i někdy průjem) a před Vánoci střevní chřipka. Na fotce ve dřepu, snažila jsem se jakoby tlačit. Je to normální, nebo se mám bát? Předem děkuji za pomoc a za shovívavost.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z fotky nepoznám nic. Ale patrně se nemáte čeho bát, nic zvláštního na ní vidět není. Svědění je prvním příznakem hemoroidálního onemocnění, bylo by vhodné vyhledat proktologickou ambulanci a nebát se, na chirurgii jsou zvyklí na různé části těla a na proktologii už vůbec nemusíte mít obavy.Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: