Hemeroidy

Prosím o radu, je mi 57 let a již několik let mě trápí hemeroidy, mám vnitřní i vnější, občasná krvácivost. Byla jsem na menším zákroku, ale jelikož lékař označil můj problém nejvyšším stupněm, zákrok nepomohl. Verdikt lékaře byl, operace je nutná a protože se nyní onemocnění zhoršilo, o operaci vážně uvažuji. Mnoho jsem o tom slyšela, četla, ale stále nejsem přesvědčena, že je to ten správný krok. Většina pacientů není s výsledkem operace spokojená, buď je stav horší než před operací nebo je výsledek minimální. Prosím o Váš názor, co se děje v případě, že operace nepomůže nebo nastanou další problémy a také jak dlouhá je pracovní neschopnost. Děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Operace je na místě tehdy, jestli vás hemorhoidy skutečně obtěžují, jestli jsou bolestivé, způsobují problematické vyprazdňování a často krvácejí. Pooperační průběh je individuální, ale rozhodně je nutno počítat s bolestivostí hlavně při vyprazdňování, může to trvat i několik týdnů, nesmíte mít v tomto období zácpu ani průjmy. To, že pacienti nejsou s operací spokojeni, je dáno především tím, že u hemorhoidů stejně jako křečových žil se operací neřeší příčina onemocnění, hemorhoid se může na jiném místě udělat znovu, protože příčinou je vrozená méněcennost cévní stěny - a tu operací nevyřešíme. Nespokojenost pacientů také někdy vyplývá z toho, že podstoupí nedostatečný zákrok ( třeba jako vy - ten minimální).

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické záněty
Články: Gynekologické záněty
Zánětlivá onemocnění jsou...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: