Hemeroidy?

Dobrý den, poprosila bych Vás o radu. Před rokem jsem absolvovala kolonoskopii pro bolest a krvácení z konečníku. Při vyšetření pohledem a prstem, mi byla diagnostikovaná an.fisura na č.6 a prý tam bude i hemeroidek. Při kolonoskopii, byla potvrzena chronická fisura. Divulzi jsem odmítla. Nyní je to cca 3 týdny co se mi na místě fisury vytvořil takový pevnější váček(boulička)nahmatám jí prstem je na řitním otvoru a velmi bolí. Nekrvácí, jen bolí. Po mastičkách se to zklidní,zmenší,ale jakmile přestanu mazat, nebo při stresu se opět objeví tlak, svědění, otok a bolest. Byla jsem na genetickém vyšetření, kde mi zjistili poškozený chromozom a tím náchylnost k trombům. Prosím o názor, zda-li je možno,že se jedná jen o hemeroid. Myslíte, že se mám obávat rakoviny? Nebo to může mít souvislost s tou genetikou? Na hemeroidy velice trpěl i můj otec. Děkuji Vám mnohokrát za Váš čas i názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, v tomto případě je velmi obtížné rozhodnout na základě virtuální konzultace. Spíše bych se přikláněl k tomu, že se bude jednat o recidivu fisury. Trombus by pravděpodobně po 3 týdnech nebolel. Bude však nutné další vyšetření. Mohu Vám nabídnout vyšetření v naší proktologické ambulaci v Nemocnici Na Františku v Praze. Stačí se objednat na telefonním čísle 222 801 343. Mám poradnu každý pátek od 10 hodin, případně můžete ke kolegovi Dr. Královi, který je zemským specialistou. Prosím, při objednávání uveďte, ať si poznamenají, že přicházíte z poradny uLékaře.cz. Pěkný den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: