Hemeroidy a tlusté střevo

Dobrý den MUDr.Hoskovec,prosím Vás,chtěla bych se zeptat,můj proktolog-chirurg mi sdělil už před 8lety,že mám kolénkovitě otočené tlusté střevo a tím pádem,se ve mně drží stolice a špatně se vyprazdňuji a hlavně chodím asi 6krát do roka na vypalování hemeroidů po celých 8l.Před 8lety jsem chodila též na vypalování dusíkem,ale tak dvakrát do roka.Jelikož se mi vnitřní hemeroidy vytvářejí už chronicky,ale krev mi nevychází se stolicí a já mám už zúžený řitní otvor a při každém vyprázdnění mám pocit pálení atd.,tak bych potřebovala vědět,jestli je lepší jít na operci hemeroidů konečníku a nebo,jestli lze,třeba laparoskopicky pootočit tlusté střevo tak,aby ve mně nezůstávala stolice a já se mohla v klidu vyprazdňovat a tím by se i nevytvářeli hemeroidy.Jinak užívám Detralex a všechno,co mi můj chirurg řekl-vláknina atd.a jím otruby na vyprázdnění tlustého střeva,ale tím náhlým vyprázdněním si zase namůžu konečník a vyvolám další nové hemeroidy.Poradil by jste mi,jestli mi vůbec operace hemeroidů-konečníku pomůže od všeho,když to tlusté střevo mám jinak zahnuté,než bych měla mít? Předem Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez podrobného vyšetření není přesná odpověď možná. Problém může být způsoben jizvením po předchozích ošetřeních hemorhoidů, nebo také prolapsem sliznice konečníku, polohou tlustého střeva, poruchou defekačního reflexu apod.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: