Hemeroidy v tehotenstvi

Dobrý den pane doktore, před pár dny jsem Vám psala svůj problém s krví na stolici. Do poručil jste mi návštěvu proktologa. Dnes jsem tam byla. Prohlédl mi 15 cm střeva. Objevil mi vnitřní hemeroidy II. stupně, jinak vše v pořádku a doporučil Faktu mast a po porodu jejich odstaranění. Vzhledem k tomu jak v těchto věcech plaším jsem se ptala jestli by doporučil vyšetřit celé tl. střevo. Říkal že ne, že v těhotenství kolonoskopie provést nelze a že ani potom není u mě určitě nutná, že by jen ,,zpravil´ ty hemeroidy. Chci se zeptat jestli s tímto názorem souhlasíte a jestli mohu být už vážně v klidu. A další dotaz. Po vyšetření jsem šla na velkou a na stolici jsem našla kousek krve. Ne jako obvykle žilku, ale takovou sraženinku. Je to po tom vyšetření?

Odpověď odborníka:

Ano, vyšetření je jistě dostačující. Po vyšetření se skutečně může ještě 2-3 dny krev ve stolici objevit. Po skončení těhotenství, pokud by se potíže opět objevily potom je možno zvážit vyšetření celého tlustého střeva.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: