Hemofil u dítěte

Dobrý den,ráda bych se informovala,jak je závažný nález hemofila u 3,5letého dítěte.V současné době mu z výtěru (nosní dutiny ) byl zjištěn výskyt hemofilu.Teploty byly sráženy penicilin.injekcemi ( diagnostikována angína )před zjištěním, poté nasazen Zinnat v ordinaci ORL.Trápí nás bolesti bříška,rýma a suchý kašel.Bohužel vůbec nechceme jíst. Vypijeme cca 1-1,5l tekutin (i během noci ).Prosím, jak dlouho trvá, než začnou atb účinkovat a zda může bolest bříška souviset. Lze tomuto nějak předcházet ? Děkuji Vám za odpověď.Lucie Kalhousová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hemophilus influezae se u dětí může vyskytovat navzdory očkování, které podstupují, jedná se pravděpodobně o jiný kmen. Antibiotika plně zaberou zhruba za 2-3 dny, záleží na citlivosti dané bakterie. Hemofilus by na Zinnat měl být citlivý. Děti na mnoho svých onemocnění reagují bolestí břicha, takže i tento příznak by mohl s celkovým onemocněním souviset. Někdy je příčinou i podávané antibiotikum, které potlačí přirozenou střevní flóru, může se objevit průjem, Je vhodné použít probiotika, jogurty s živými kulturami apod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: