Hemofil v krku

Dobrý den, syn měl 2 dny vysoké horečky (38 - 39,8). Navštívila jsem s ním lékařku, udělala mu CRP, které vyšlo velice nízké (hodnota 24) a výtěr v krku. Usoudila, že je to viroza. Výsledky výtěru ukázaly podezření na hemofila. Přestože je malý očkovaný, navštívila jsem doktorku znovu, opět mu udělala CRP, které od předchozího dne stouplo na hodnotu 30. Uklidnila mě, že se opravdu bude jednat spíše o virozu. V případně nějakých dalších problémů, či přetrvávajících horeček, by nasadila antibiotika na hemofila. Podotýkám, že malej nemá kašel, rýmu nic... pouze ty horečky... Můj dotaz se ale týká spíš nákazy dál. Bydlíme teď u sestry (22 let) kvůli rekontrukci bytu a velice nerada bych, aby jí syn nakazil. Mazlí se spolu, hrajou si, občas od ní vyloudí nějakou dobrotu přímo ze lžičky. Jaká je pravděpodobnost, že to od něj chytne? Jedná se o "dětskou nemoc" nebo je zde riziko, že na ní bacil prskne a hemofil se u ní projeví se vší parádou? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte se ničeho obávat. Jedná se skutečně s největší pravděpodobností o virózu a vaší sestře žádné nebezpečí nehrozí. Maximálně, že dostane taky virózu, se kterou se její organismus určitě vyrovná.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: