Hemofil v krku

Dobrý den, bolelo mě v krku, tak mi byl udělán výtěr v krku. Bolest už sama odezněla, ale v krku mám prý Hemofila. Pan doktor mi říkal, že když už nemám potíže, tak se nemusí přeléčovat. Jsem těhotná 15.týden, tak mám jen strach, aby to neublížilo miminku. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko. Lidské tělo je osídleno mnoha a mnoha druhy bakterií, které mu nedělají žádný problém. Žijeme ve vzájemné symbióze, kdy si ani jeden neškodíme. Nález hemofila v krku je dobrým příkladem, v krku jej kultivujeme velmi často bez toho, aniž by se jednalo o původce onemocnění. Pokud Vás jen bolelo v krku a neměla jste teploty nebo nález angíny v krku, pak můžete být klidná. Antibiotika by Vašemu dítěti ublížila víc. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: