Hemofil - vyrážka?

Dobrý den, je mi 21 let, na alergologii mi po výtěru v krku bylo řečeno, že mám hemofila a ten může způsobovat kožní vyrážky. Doktor mi předepsal Broncho-Vaxom, který užívám prvních 10 dní v měsíci. Vyrážka na břiše mě trápí již 4 roky, kožní doktorka si neví rady, proto jsem alergologii zkusila. Nedávno mi přišly výsledky z histologie a prý je to nějaký zánět, nic nenašli. Je to možné? Mohl by to být tedy hemofil? Pupínky někdy svědí, rozlézají se, po vyléčení kortikoidy zůstanou bílé mapky, pořád dokola. Nic kromě Dermovate a Elocom (mometasoni furoas) nezabralo. Přikládám fotografii, děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hemophilus influenzae je běžnou součástí dýcháacích cest člověka, to znamená že jeho přítomnost ve výtěu ještě neznamená, že je příčinou Vašich otíží. Navíc infekce touto bakterií běžně nezpůsobuje kožní projevy. Brocnho-vaxom je lék k posílení imunity, ale myslím si , že na kožní projevy Vám výrazně nepomůže. Doplnila bych ještě epikutánní testy na dermatologii, kožní testy na potraviny. Doplnila bych imunologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: