Hemofilis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,dotaz se týká mojí babičky,je jí 63 let,před 4 týdny začala mít horečky,kašel a rýmu,kašel měla velmi hlenivý a dusila se.Lékařka jí diagnostikovala angínu,i přesto že nemá již od mládí mandle.Dostala Augmentin a protože jí potíže neustaly,šla na výtěry.Lékařka dále diagnostikovala Hemofilis a nasadila jí lék Azitrox 500.Můj dotaz směřuje k Hemofilis,co to vůbec je,jestli to někde chytila,o jakou nemoc jde a jestli je nakažlivá,nebo nějaké podrobnější informace.Naše lékařka v Mostecké nemocnici nám nepodala bližší informace a vzhledem k mojí nedůvěře k našé nemocnici se obracím na Vás.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Má odpověď bude velmi omezená,jiná být nemůže,jsem naprosto nevhodný "rádce z venku".U babičky se zřejmě prokázala přítomnost tzv.hemofilové nákazy-vyvolavatelem takové infekce je mikrob Hemophilus influenzae,mikroblologická laboratoř soudím ověřila citlivost na makrolidové antibiotikum azithromycin /preparát Azitrox/.Vaše nedůvěra k mosteckým lékařům je jistě zbytečná,většinou jde jen o problém schopnosti "najít společnou řeč".Ale to je přece v mezilidské komunikaci stejně obtížné jako důležité.Lékaři mají zájem na správném léčení svých pacientů,jen se asi někdy nepodaří vhodně společný časoprostor.Babičce přeji hodně zdraví

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: