Hemofilus - nákaza u dcerky

  • Dotaz od: Jitka Sovová
  • Publikováno: 15.11.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, moje dcera přišla do styku s pneumokokem,t ak mi lékařka doporučila aby jsme přišli na výtěr. Des jsem volala na výsledky a říkala že tam pneumokok ani streptokok není ale je tam memofilus. Ptala se jestli má nějaké potže a pokud prý ne tak se to neléčí. Víc mi k tomu neřekla a já tak jsem si hledala na internetua nic oc se taky nedozvěděla. Jen že způsobuje angíny a ani ATB na něj moc nezabírají. Tak to mám teď čekat že bude dcera (2) trpět na angíny a nebo ten bacil zase sám zmizí i když se neléčí? Nějak to nechápu a prosím jestli by jste mi k tomu mohli něco naúpsat. Moc vám děkuji a přeji hezký víkend Jitka Sovová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně jste měla na mysli pozitivitu na bakterii Haemophilus influenzae. Tato bakterie je mezi populací poměrně rozšířená, většinou ale pouze jako bezpříznakové nosičství. Pouze v malém procentu případů vzniká onemocnění, nejčasteji dýchacích cest, které má poměrně rychlý průběh a je velice závažné, hlavně u malých dětí. Pokud ale dcera žádné obtíže nemá, hemofilus se neléčí. Sám ale nezmizí, dcerka se stane pouze nosičkou, která by neměla mít žádné problémy. V případě jakýchkoliv obtíží ale urychleně vyhledejte lékařskou pomoc. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: