Hemophilus influ

dobry den, opakovane me nachazeji hem.influ ve sputu, dlouhodobe kaslu a v noci se dusim.uz pri ulehnuti me skrabe na pruduskach, astma mi nikdy neprokazali.antibiotika nezabiraji a tak chtej udelat autovakcinu.jako na potvoru jsem ho nyni ve sputu nemela ale presto chtej udelat autovakcinu ne z vlastniho kmene ale z ciziho kmene. muj dotaz zni, nemuze mi to uskodit.muzu mit tento vlastni kmen nepatogenni ale z jineho ciziho kmene muze byt onen kmen patogenni?mam pocit, ze bud bude efekt bezvysledny, nebo budou do me vkladat autovakcinu, ktera mi muze uskodit, nebot je z jineho kmene nez mam ja, je mozne mi na to strucne odpovedet???mam dvoleteho chlapce a tak chci trosku fungovat.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při aplikaci autoakcíny se neaplikuje živá bakterie, je běžné, že pokud se u pacienta zrovna nevykultivuje kmen, který měl před tím dlouhodobě pozitivní, tak se autovakcína připraví z bakterie, kterou mají v laboratoři připoravenou právě pro tyto případy. Dopředu se účinnost vakcíny bohužel nedá předpovědět, pokud by se Vaše projevy zhoršovaly , tak se terapie autovakcínou ukončí. Největší efekt léčby je, ale až po proběhnutí celkvové kúry.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: