Hemoroidy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se slutečně jedná o hemoroidy, podle toho co jsem se dočetla by to odpovídalo. Konečník mě pálí hlavně při stolici, ale i jindy. Bolest jsem začala cítit před dvěma týdny u moře. Cca před měsícem jsem brala antibiotika, může to mít nějaký vliv? Nikdy jsem s ničím podobným problémy neměla, proto mě to zaráží.. Prosím o radu, jak to nejefektivněji vyléčit, k lékaři se mi s tím nechce. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, fotografie opravdu odpovídá hemoroidům,ale dle fotografie mohu posoudit pouze zevní část konečníku. Uzlíky se ale mohou nalézat i uvnitř řitního kanálu. Nejefektněji se hemoroidy zaléčí operačně nebo máloinvazivními metodami jako je jejich podvaz apod. Čípky, masti a sedací koupele jsou pouze podpůrná léčba a obvykle hemoroidy nemizí, pouze se snižuje riziko krvácení, zánětu atd.

MUDr. Šárka Kralíková
MUDr. Šárka Kralíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: