Hemoroidy

dobrý den,je mi 45 let a od dětství trpím na úpornou zácpu.I přesto,že dodržuji životosprávu a užívám nejmodernější léky které mi naordinoval gystroenterolog,chodím na stolici jednou za 14 dní a to musím použít projímadlo.Pravdopodobně z toho důvodu mám hemoroidy jak vnitřní tak i vnější a to již 3.stupně.Chtěla jsem si je nechat odstranit,protože kolikrát mám takové bolesti,že nemůžu ani sedět,ale mám strach ,že pokud mám úpornou zácpu,že se mi hemoroidy utvoří znovu.Ctěla bych poradit jestli má smysl si nechat hemoroidy odstranit nebo jestli mám nechat stav jak je.DĚKUJI za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano! Obecně nemohu poradit, záleží, zdali Vám běžně hemoroidy dělají potíže. Pokud ano, odstranil bych je. Pokud ne, nechal bych je být. Dovolím si ještě navrhnout : zapomeňte na bílé, tmavé (což je obarvené bílé) a vícezrnné pečivo, jezte jedině a pouze celozrnné pečivo (ptejte se na složení nebo pečte sama), vařte jen celozrnné těstoviny. Ráno a večer lžíci lněného semínka (lze nasypat do jogurtu, na chleba, do salátu, sníst jen tak...). Jezte denně alespoň velký hluboký talíř zeleniny. Hodně pijte! Denně nebo max. obden zařazujte luštěniny. Velký objem vlákniny tvoří objemnou stolici a není prostě možné, abyste ji hromadila takto dlouho. Choďte pěšky a nejste-kli obesní, běhejte. Jste-li obesní, choďte pěšky, zhubněte a pak běhejte. Každý problém lze řešit a i na Vaěi zácpu lze jistě nalézt vhodnou úpravu životosprávy. Klíčem je vláknina.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: