Hemoroidy

Dobrý den,mám otázku-v roce 2008 mám vyšetřenu kolonoskopii-negativní nález,pouze vnitřní hemoroidy.Dnes po třech letech při obtížném vyprazdňování krev na papíře,jasně červená,nyní bolestivost kolem řitního otvoru. V roce 2000 operován počínající povrch.se šířící melanom 25mí.Dědeček prodělalCA střev. Moje otázka zní, stačí vyšetření proktologem a rektoskoipie při negativní kolono před třemi lety? jak časo se v tomto případě doporučuje kolonoskopie? děkuji za odpověď,Dana

Odpověď odborníka:

Jistě bude potřeba vyšetření proktologem a je pravděpodobné, že bude stačit provedení rektoskopie. Ale diagnozu musí stanovit chirurg, který sám stanovuje rovněž další vyšetření. Není nikde předepsáno jak často preventivně provádět kolonioskopii. Indikace se řídí potížemi nemocného a vyšetřením lékaře

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: