Hemoroidy?

Dobrý den, už druhý den nahmatávám bulku na vnější straně konečníku. Není výrazně bolestivá při stolici ani při použití toaletního papíru. V měnší míře jsem ji pozoroval už před cca 3 lety, nicméně teď je na ohmat větší. Bolestivá je jen mírně- při zatnutí svěrače. Krev ve stolici nepozoruji. Před půl rokem jsem byl operován s dermoidní cystou v oblasti kostrče, je mi proto divné, že by lékař hemoroid nezpozoroval. Pohledem laika se jedná o vnější hemoroidy, každopádně zatím bez obtíží a bolesti. Je mi jasné, že se ale situace může rychle změnit a zajímá mě, jestli je dobré ještě před návštěvou lékaře použít nějaký přípravek, příp. jaký? Jsem ve složitější situaci- momentálně mám novou práci a jsem ve zkušební době. Při případné operaci a několikadenní léčbě mimo práci by mi nejspíš hrozil vyhazov. Zkušební doba mi končí za měsíc.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o trombosovaný hemorhoid, při operaci dermoid. cysty se opravdu patrně nevyšetřoval řitní otvor. Pokud se jedná o hemrhoid při použití antihemorhoidálních mastí na př. Faktu, odezní, operace není akutně na místě. Nicméně co je na místě je lékařské vyšetření ke stanovení diagnozy. Léčba až podle nálezu i s časovým odstupem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x