Hemoron

Dobrý den, trpím hemoroidy 2.-3. stupně a absolvoval jsem zákrok přístrojem Hemoron. Mělo to být bezbolestné, ale navzdory lokální anestezii to poměrně dost pálilo. Brzy po zákroku jsem začal trpět velmi silnou bolestí a pálením, obojí se stupňovalo. Po třech dnech už to bylo nesnesitelné, od obvodního lékaře jsem si nechal napsat Zaldiar, který bolest a pálení utlumil. Nyní jsem šestý den po zákroku, Zaldiar jsem vysadil a stále cítím bolest.. Na dotaz u lékaře, který mi zákrok prováděl, mi bylo sděleno, že u 1% lidí se to múže stát. Myslíte prosím, že byl zákrok proveden správně a že je tato léčba pro mě vhodná? Mělo by se to ještě dvakrát zopakovat. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Léčba hemorhoidů se týká velmi citlivé oblasti - řitního otvoru a potíž po zákroku jistou dobu v souvislosti s průběhem stolice přetrvává. Někdy pacient tyto potíže může pociťovat i tím, že po stolici až příliš řitní otvor vyplachuje. Po hygieně je vždy třeba dostatečně mastí,. jakákoliv v podstatě mast na obličej, natřít.í. Zda dále postupovat stejnou metodou musí sdělit váš chirurg, který výkon prováděl a vidí jak výsledek, tak další potřebu zákroku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
6 otázek a odpovědí o rakovině plic
Články: 6 otázek a odpovědí o rakovině plic
Typ rakoviny, o kterém se...
Hematologické vyšetření
Články: Hematologické vyšetření
Hematologické vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: