Heparin

Dobrý den, minulý týden jsem se u Vás informovala na zranění vazů v koleni. Dnes jsem byla na kontrole a pan doktor mi naordinoval dalších 10 v klidu, zatím na nohu nesmím šlapat, poté se rozhodne na magnetické rezonanci, jestli je zranění vážnější. Předepsal mi heparinové injekce (celkem na těch 10 dní), že si je mám píchat sama. Opravdu jsou nutné? Trombózu v rodině nemáme, antikoncepci neberu. Nerada beru jakoukoliv chemii a konkrétně heparin ve mě nevzbuzuje nic pozitivního. Setkala jsem se s názory, že je to v mém případě zbytečné. Navíc nikdo v mém okolí, kteří také měli stejný problém s kolenem, si injekce nepíchali. Nerada bych ale něco podcenila. Doma jsem od 16.11 v poloze ležmo, nohu se snažím trochu protahovat. Moc Vám děkuji za radu. S přáním hezkého dne

Odpověď odborníka:

Heparinové injekce je prevence vzniku hluboké trombophlebitidy nohy. Podávají se v dávce, která brání vzniku této komplikace a jsou v podávaných malých dávkách neškodné. Myslím, že pokud by došlo ke komplikaci a injekce byste si předtím nepodávala jednalo by se o chybu. Ordinaci lékaře byste měla aplikovat. Jinak kontaktujte lékaře, který vám léčbu předepsal.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x