Hepatálne testy

Dobrý deň,v predoperačnom vyšetrení mi zistili,že nemám najlepšie hepatálne testy,to je AST 1,03(0,17-0,60), ALT 3,05(0,20-0,60), GGT 2,37(0,15-0,65).Internista mi poradil,že po operácii si to mám dať do poriadku.Chcela by som vedieť z čoho môžu byť takéto výsledky,podotýkam že nepijem.Už som absolvovala gastroskopiu,kolonoskopiu.Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Myslím, že nyní "pracujete" za lékaře. Náhodný nález zvýšených jaterních testů v rámci např. předoperačního vyšetření je následně předán praktickému lékaři, ten je plně kompetentní k zahájení tzv. diferenciální diagnostiky. Dovyšetřují se například další biochemické ukazatele /vztah k různým virům apod../, hepatolog provede zobrazovací metody, případně indikuje tzv. cílenou jaterní biopsii..dle nálezů se může dále účastnit například revmatolog.Každý pacient je originál, tedy i jeho porucha- proto je velmi obtížné nějak zobecnit postup vyšetření. Důvěřujte, moc prosím, svým ošetřujícím lékařům, jistě Vás budou informovat o konkrétních nálezech.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x