Hepatitida b

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je možné nakazit se hepatitidou B líbáním. Dále bych se chtěla zeptat po jaké době od expozice je možné, dát se na hepatitidu B testovat a zda jsou po třech a půl měsících testy (na HBsAg) spolehlivé. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eve! Žloutenku B je možné líbáním přenést, pravděpodobnost není vysoká a záleží na délce a technice líbání (oděrky,m zranění, kousání, krev??) Přenos polibkem je krajně nepravděpodobný. Po třech měsících by virologické testy měly infekci zachytit. Zmíněný antigen HBsAg bude pozitivní v běžných případech infekce žloutenkou B.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x