Hepatitida c

Dobrý den, už jsem se Vás ptal, však bych dotaz upravil. Před 3 lety mi bylo zděleno, že mám v těle protilátky proti hepatitidě typu C, ale samotný vir nikoli. Zajímalo by mě, jak jsem se mohl tímto nakazit, když jsem nikdy neužíval žádné drogy a pohlavní styk jsem měl pouze taktéž s nefetáky? A druhý dotaz, jestli jsou tyto protilátky dále šiřitelné jak krví či pohlavním stykem? Děkuji za odpověd´.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marku. Pokud nemáte prokázaný virus, tak již infekční pro své okolí nejste. Protilátky nikoho nakazit nemohou. Jste zdráv. Jak jste k nákaze přišel, to si musíte zodpovědět sám, s tím už Vám asi nikdo neporadí. Jak se žloutenka typu C přenáší víte, tak musíte zapátrat v minulosti a najít pravděpodobná nebo riziková místa. Také se mohla stát technická chyba v laboratoři, můžete se nechat vyšetřit pro ověření ještě v jiné, pokud jste si jist, že jste se nakazit nikde nemohl. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: