Hepatitída typu c

Dobrý deň,môj priateľ bol ešte pred polrokom drogovo závislý ale s toho sa už dostal lenže vyskytol sa iný problém,zistilo sa že ma hepatitídu typu C a zrejme sa nakazil prostredníctvom infikovanej striekačky.Chcela by som sa opýtať či sa hepatitída typu C dá vyliečiť celkom alebo ostávajú po nej nejaké trvalé následky a či po vyliečení nebude riskantné mať deti ( či sa to neprenáša aj na spermie). Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jste zvídavý člověk, jistě se vám informace o hepatitidě typu C hodit, najdete je na tomto odkaze: http://www.virova-hepatitida.cz/hepatitida_typu_c . Vyléčení závisí na mnoha okolnostech, nikdy se nedá plné uzdravení předem předvídat, hlavní ale je, aby se ted přítel poctivě léčil a dodržoval všechna pravidla a pokyny lékařů. Přenos spermatem sice je možný, ale jako druh nákazy (přenosu nemoci) na druhého člověka, dítě se tím nenakazí. Proto byste měli ted určitě používat při sexu kondom, abyste se nenakazila vy. Info pro vás pro styk s nemocným: http://www.virova-hepatitida.cz/kdy-riziko-nehrozi . Početí dítěte bych doporučovala rozhodně až se přítel poléčí a jeho stav bude stabilizovaný a bude chodit jen na kontroly....Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: