Herpes

Dobrý den, Minulý týden ze čtrvtka na pátek jsem nemohla spát a tak jsem se objednala v pátek urgentně na gynekologii, můj pan doktor tam nebyl a tak si mě vzala jiná paní doktorka, která nebyla moc příjemná, asi jsem jí prostě nesedla. Podívala se na mě a řekla mi, že to jsou kvasinky, nedělala žádný stěry ani nic podobného, rovnou řekla verdikt. Dostala jsem tabletky Clotrimazol AL 100 a doporučení abych brala Candivac. Jenže od té doby mě všechno začalo pálit, udělaly se mi puchýřky a natekla jsem. Čůrání nesnesitelně pálilo, ale jelikož byl víkend, tak jsem si řekla, že mi asi nesedly tabletky a bude třeba spíš krém, myslela jsem si, že mi citlivé okolí ty čípky vysušují nebo že mi prostě nesedly nebo jsem měla alergickou reakci, tak jsem zavedla teda krém Jenamazol 2%, že zkusím ten, má totiž stejnou léčivou látku ale krém by měl být pohodlnější. Začal být problém to zavádět. Clotrimazol jsem vzala 2 tabletky a jenamazolu jeden aplikátor(od pátečního večera do pondělí) a hned v pondělí se objednala, jelikož, přes noc, když se uvnitř nashromáždil výtok s léčivou látkou, tak jsem brečela bolestí, když vytékal, jak to pálilo. Pálí mě i čůrání. Byla jsem tedy dnes u svého pana doktora, co mi řekl, že mám herpes a že kdyby mi dal léky, na již rozpraskané puchýřky, způsobí mi tim bolest zbytečně navíc a že něco, co by účinně vyléčilo můj problém neexistuje. Doporučil mi ať si skočím ještě za dermatoložkou, kam se chystám hned zítra. Ale skrze rozdráždění z léčiv a bolesti puchýřků jsem se dneska nedokázala ani jednou vyčůrat, opravdu to už šíleně bolí. A tak se na vás obracím s dotazem, zda-li neexistuje něco, co by mi pomohlo alespoň s tim abych se mohla trochu bezbolestněji vyčůrat a kdy bude cévkování jako nutnost? Vím, že bych měla hodně pít, ale když to čůrání tak řeže, pálí a bodá, že je pro mě noční můra jít se vyčůrat. Zkoušela jsem to tedy ve vaně s napuštěnou teplou vodou, ale to zas dělá vhodné podmínky pro mykózu, kterou teď nemůžu nijak léčit. Jsem zoufalá a vyčerpaná, už opravdu nevím co mám dělat. Mám z toho všeho opravdu nahnáno. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pomohou Vám analgetika, tj. léky proti bolesti. Lokálně chlaďte. Možností je užívat Herpesin v tabletách. Nelze ovšem čekat zázraky či přílišné urychlení vyléčení nyní od této léčby.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: