Herpes

dobry den,zjistil jsem ze jsem nositelem infekcniho onemocneni herpes a to kdyz ma pritelkine zacala mit priznaky.jde o to ze momentalne nejsem na uzemi ceske republiky a zdejsi doktori v uk my rikaji za je to nelecitelne.pri kazdem nechranenem pohlavnim styku se u me pritelkine objevi priznaky a je jasne ze je to odemne a tak se ptam jestli je nejaky zpusob lecby ktera by mne toho navzdy zbavila.je to velice otravne a nas sexualni zivot tim trpi

Odpověď odborníka:

Léčba opakované herpetické infekce je poměrně obtížná. Doporučuje se buď dlouhodobě užívat HERPESIN (účinná látka acyklovir) nebo ho brát při vzniku oparu 5-7 dnů - ovšem je třeba ho začít užívat co nejdříve při zjištěném výsevu (pacient Herpesin dostává domů a sám si ho okamžitě nasazuje při projevech oparu). Dobré výsledky jsou s vakcínou Lupidon G. Pokud zavítáte do Čech, odkazuji v Praze na prof. Holuba na Infekční klinice na Bulovce, který se této problematice věnuje.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: