Herpes genitalis

Dobry den , dnes me muj kamarad se kterym se stykam uz asi mesic rekl ze ma Herpes , diky bohu vzdy jsme pouzili kondom a zatim to vypada ze sem se nenakazila ...a doufam ze se to ani nestane , jemu se to stalo asi pred rokem stale bere nejake prasky ale z ceho ja mam strach je z oralniho sexu jestli se muzu nakazit i kdyz on me dela oralni sex a jestli ja se muzu nakazit kdyz ja jenu delam oral. mam z toho hrozny strach jeliko se docitam ze herpea je neznicitelny to znamena ze muze bejt treba i ve slinach? Na jaho penisu jsem nic nepoznala ( jako by byl zdravej) to znamena ze to ma nejak potlaceny ? hodne se docitam ze se to vraci , ale pokud bere prasky kazdy den je ta sance mala ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě můžete dostat herpes orálně i genitálně a i naopak. Musí ale být projev na kůži, sliznici či rtu - tedy puchýřek či mokvající plocha, při intaktní pokožce bez projevu se nepřenáší. Pokud herpes dostanete, většinou se vrací , ale nemusí tomu tak být vždy. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: