Herpes genitalis

Ještě jednou se na Vás obracím s prosbou, dotazem. Od pondělí mám puchyrky na stydcich pyscích i u poševniho vchodu. V úterý jsem byla u lékaře a předepsal mi mast Herpesin a tabletky Herpesin 200. CHladím vše obklady, ale mám pocit, ze se nic nejlepší. Aní nevím kde jsem k tomu přišla. Jsem vdaná a s manželem jsme si věrní. Štípe to při močení i chůzi. Kdy nebo co mám udělat, abych mohla byt zase v plné síle a normálně fungovat? Děkuji Michaela S.

Odpověď odborníka:

Michaelo,
herpes genitalis, kterým trpíte vzhledem k nastavené medikaci, je poměrně svízelné onemocnění a jeho projevy a potíže mohou trvat někde týden i dva. Léčba herpesinem může snížit délku onemocnění, ale výraznější efekt třeba snížení bolestivosti bohužel nepřinesou, z některých pramenů se lze dočíst o dobrém efektu Tea tree oil na herpetické infekty, tento můžete zkusit. Pokud potíže nebudou po víkendu lepší, navštivte svého gynekologa.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: