Herpes genitalis

Dobrý den, před týdnem jsem prodělala herpes simplex genitalis. Byla sem hospitalizována v nemocnici kvůli vysokým horečkám a potížím při močení. Virus prý v těle zůstává i po úplném vyléčení je tedy možné ,že jej na přítele při pohlavním styku přenesu, i když nebudu mít po těle žádné puchýřky???Předem děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Rizikovým faktorem je stejně jako u ostatních herpetických virů jeho nezničitelnost. I po odeznění akutního onemocnění, zůstává nadále v těle člověka. Většinou se usazuje v nervových gangliích podél páteře (v latentní formě), kde čeká na novou příležitost k exacerbaci Ale pokud nedojde k novému výsevu puchářku na patrneta jej nepřenesete příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: