Herpes genitalis

Dobrý den, pane doktore, mám pocit, že mám symptomy oparu genitálií, ale nejsem si tím jistá. Před 2-3 dny jsem měla orální sex s jedním klukem a od neděle mě začalo bolet celé tělo (svaly). Nemám však žádné svědění v oblasti geniálií ani nevidím puchýřky. Co si o tom myslíte? Může jít skutečně o herpes genitalis? Jsem úplně vystrašená. Chtěla bych zajít ke gynekologovi, ale hrozně se bojím se mu svěřit s něčím takovým. Poraďte, co bych měla dělat. Jsem zoufalá. Předem děkuji za odpověď, na shledanou

Odpověď odborníka:

První příznaky genitálního oparu se objevují po 2 až 7 dnech od sexuální aktivity s nakaženým člověkem. V místě vstupu infekce kůže nepříjemně svědí a může být zarudlá. Posléze vzniká na kůži větší počet malých puchýřků, které vytvářejí shluky či ostrůvky. Uvnitř puchýřků je infekční tekutina, která při prasknutí může vytéci ven a případně nakazit partnera. Genitálním oparem může být postižena i vnější část genitálií, u žen stydké pysky a u mužů žalud a vnitřní část předkožky. V případě provozování análního sexu je vyrážka přítomna v okolí análního otvoru. Genitální opar však může postihovat i jiná místa těla, např. ochlupenou část podbřišku, hýždě či krajinu nad kostí křížovou. Pokud tedy nemáte výsev puchýřků o herpes se jednat nebude,spíše o počínající virozu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: