Herpes genitalis

Paní doktorko, děkuji za vaši odpověď na můj předchozí dotaz ohledně kvasinky a moře. S mykózou jsem si opravdu už dost užila a vyzkoušela kdeco. Byla jsem i vyšetřená na možnost diabetu, ale ten se neprokázal, jen hraniční hodnoty. Ke všemu se mi objevil ještě genitální opar, kterého se týká i můj dotaz. Genitální opar jsem měla už několikrát, ale zatím jsem to neřešila s lékařem, vpodstatě jsem ani neměla ponětí, o co se jedná. Dnes jsem poprvé byla s oparem u lékaře, předepsal mi Provirsan a mast Herpesin, obojí jsem ihned nasadila. Můj dotaz se týká toho, zda si v průběhu výskytu oparu můžu zavádět poševní tablety, které užívám na kvasinku. Opar mám velmi blízko poševního vchodu a napadlo mě, jestli si při zavádění tablety nemůžu zavléct oparovou infekci do pochvy. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Míšo, určitě bych tablety proti kvasinkám nezaváděla až do vyléčení oparu. Puchýře se mohou vyskytovat i v pochvě. Jak vám určitě lékař sdělil, tak opar je velice infekční a je nutno se vyvarovat pohlavního styku a dbát na hygienu. Výborný na puchýřky je tea tree olej, který jednak zmírní svědění a bolest a puchýřky rychleji vysuší a působí protizánětlivě. Vzhledem k tomu, že máte dlouhodobý problém s kvasinkovou infekcí a opakovaně genitální herpes, tak mohu konstatovat, že váš imunitní systém není v pořádku a je nutné vyšetření na imunologii. Imunitu můžete sice posílit i sama některým z přírodních preparátů, ale obávám se, že ve vašem případě bude nutná i léčba léčivami na předpis. Přeji vám, ať se došetří problém v imunitě a ať se vám tyto obtíže nevracejí.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: