Herpes genitalis a indonal

Přeji dobrý den pane doktore, léčím se s primoinfekcí herpes genitalis. Bolesti jsou ukrutné. Vím, že vir se nedá vyléčit, ale při představě že by se mi to mohlo ještě vrátit je mi zle. Vím, že musím posilovat imunitu, chtěla jsem se zeptat čím.? A hlavně zda-li má proti tomu účinky Indonal, píšou že je to hlavně na tkáně prsou a dělohy, potlačuje HPV, ale o Herpes jsem nikde nic nenašla??? Dál jsem se chtěla zeptat, infekční jsem jen když se objeví pupínky? Samozřějmě používám vlastní ručník, a dbám na hygienu ale stejmě mám strach jestli nemůžu nějak nakazit svého syna(4 měsíce). Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tento problém, obzvláště pokud se opakuje velmi často a v krátkých intervalech) je výhodné řešit ve spolupráci gynekolog ( popř. dermatolog) a imunolog. Gynekolog může předepsat virostatické krémy či léky. Imunolog pak má k dispozici řadu preparátů na podporu imunity (tyto preparáty jsou poměrně drahé, hrazené pojišťovnou, ale může je předepsat právě jen imunolog). Nejvíce infekční je onemocnění zejména v době výsevu a praskání pupínků. Domluvte se svým gynekologem, který Vám předepíše léčbu a může Vás odeslat na imunologii.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: