Herpes genitalis v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu. Již cca 7 let trpím herpesem genitális cca jednou za 2 měsíce. Je mi 32 let a momentálně jsem v 27tt. Opar se mi během těhotenství projevil asi 4x většinou před 20tt. Prosím i informaci, jaké jsou možná rizika nakažení plodu, případně jaké vady se mohou objevit a zda je možné je nějakým způsobem zjistit před porodem? Pokud nebude vir aktivní při porodu, je nutný císařský řez? Bohužel můj gynekolog mi k této problematice nic neřekl. Děkuji za odpověď, Iveta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nákaza herpes genitalis může být samozřejmě pro plod nebezpečná. Doporučoval bych proto po konzultaci s ošetřujícím gynekologem zvážit zahájení léčby, pokud to je možné. Co se porodu týče, lepší by byl opravdu císařský řez. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: